28.10.16

HELLO

Assalamualaikum



Sedar tak sedar sudah 3 tahun ++ saya tak menjenguk blog Ohlunaku ini.

Alhamdulillah saya kini sudah berkahwin dan memiliki seorang cahaya mata lelaki.

Terlalu banyak benda yang terjadi dan mungkin akan dikongsi serba sedikit pada masa akan datang . Semoga ianya menjadi rujukan mahupun pengajaran.

19.2.13

W-Day Random #5

Bila kira bulan macam lambat lagi.
Bia tengok hari, oh my! semputttt!!!!

16.2.13

W-Day Random #4

Pakej perkahwinan - done
Katering - done
Kanopi - done
Hiv test - done

Utk hiv test, kami sepakat pilih Klinik Kesihatan Greentown Ipoh. Lpas subuh da gerak dari rumah semata2 nak jadi orang paling awal. Alih2 bila sampai 7.30pg hall tu da penuh dengan orang. Diorang datang pukul berapa??
Sebab first time datang situ terus tanya staff klinik mana nak buat test. Ambil no giliran dan tunggu. Punya lah bedebar.
Sejam lepas tu baru sampai giliran kami. Masuk sekali dalam lab tu sambil tunggu giliran lagi. Ada 3 staff kat dalam makmal tu. En. Bulan yang buat test dulu bagi form dekat staf tu. Muka memang nampak tenang tapi hati confirm gelabah. When it come to my turn paling tak puas ati. Sakit! Bila da settle tengok jari patut la. 2 kali dia cucuk. Double sakit la. Jari kecik sangat itu la makan dia.
But no need to worry sakit dia macam tercucuk jarum je. Tapi selalu kita teraccident dan tak expect nak kena, yang ni kita da tahu jari bakal dicederakan sooo otak pun da mula bertindak fikir yang bukan2. Lol!

8.2.13

It Is Not A Goodbye

Thank you for all the support and guidance.
Until we meet again.

5.2.13

W-Day Random #3

Preparation belum sampai 50% lagi. Penat juga terkejar-kejar sana sini, survey sana sini, fikir itu ini. 
Seriously baru tahu macam mana rasa jadi bride to be. Ambik kau. 

End up, last week masa beli kain untuk tempah baju nikah kami main ambil je yang mana rasa okay. Memang strictly opposite with my behaviour yang jenis suka servey banyak tempat, banyak kali sampai muntah. Maybe because we're too tired untuk gigihkan diri pergi buat servey lagi. Begitu juga dengan tempahan baju pengantin untuk side En. Bulan, datang tengok bincang bayar deposit. Settle.

Baju untuk bride side pun da book all away from Teluk Intan (macam kat Ipoh tak da butik pengantin je kan). Nasib tarikh dia available. Deal dengan planner tu sangat senang, she's very generous nak bagi tu bagi ni sampai me rasa segan nak terima semua tu kalau nak bandingkan dengan invoice yang dikeluarkan. Why  I choose this boutique? 1st time nampak dia punya design baju -baju da mula jadi tak tentu hala. Dia boleh cooperate dengan setiap apa yang kita nak and at the same time suggest apa yang sesuai dengan tak. Semoga apa yang dibincangkan dan diidamkan akan menjadi kenyataan. InshaAllah.

My wedding theme

Till now macam rasa banyak lagi yang tak settle dan rasa macam da malas nak fikir. 
Nak nikah je boleh tak. Save budget dan boleh guna untuk pergi honeymoon 1 bulan.

Dan oh ye, my engagement ring da tersangat longgar. 
Which bila pakai kat jari manis lambai-lambai tangan sikit confirm tercabut.
Makin kurus.... Tolong!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...